Raspisan konkurs za podsticaj roditeljstva

Raspisan konkurs za podsticaj roditeljstva

10:13
313
0
Vladičin Han Vesti
PODELI
Photo by - Juzna Srbija Info

Raspisan je konkurs za podsticaj roditeljstva, koji će biti otvoren za sve opštine do 7. marta. Budžet za lokalne projekte 800 miliona dinara, za 150 miliona više nego lane.

Više od 1.000 mesta obezbeđeno je u vrtićima širom Srbije, a u 34 opštine rekonstruisana su, adaptirana ili izgrađena potpuno nova obdaništa. Formirane su jaslene grupe koje nisu postojale u seoskim područjima, kupljeni plastenici za 19 mladih bračnih parova, nabavljena mehanizacija i oprema za započinjanje sopstvenog posla za 10 mladih bračnih parova, završena izgradnja stanova, kupljeno 10 seoskih kuća… Sve ovo finansirano je putem projekta dodele bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera socijalne politike Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

I ove godine javni poziv je otvoren do 7. marta i opštine mogu da apliciraju svojim programima. Kako naglašavaju u Kabinetu, ceniće se kreativnost i opravdanost projekata. U prošloj godini za ove namene izdvojeno je 650 miliona dinara, dok je ovogodišnji budžet veći za 150 miliona, a u odnosu na 2017. godinu veći je pet puta.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti.
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti, ili bilo kakav nezakonit sadrzaj, neće biti objavljeni.

Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vladičin Han Vesti.

Komentari u kojima redakciji skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima Vladičin Han Vesti i na tome vam se zahvaljujemo.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Vladičin Han Vesti se možete obratiti ovde: info {at} vladicinhanvesti {dot} rs