Probni završni ispit za male maturante

Probni završni ispit za male maturante

10:12
171
0
Vladičin Han Vesti
PODELI
Photo by - Za media

Priliku da provere svoje znanje, mali maturanti imaće danas i sutra (12. i 13. aprila), kada je zakazan probni završni ispit.

Prvog dana osmaci će rešavati test iz matematike, dok će u subotu raditi zadatke iz maternjeg jezika, odnosno kombinovani test koji obuhvata istoriju, geografiju, fiziku, hemiju, biologiju.

Rukovodilac Centra za ispite u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Dragana Stanojević, kaže za Tanjug da su testovi spremni i da su škole počele da ih preuzimaju preko portala Zavoda preključe od 12 sati.

Dodaje da je uloga probnog završnog ispita da se učenici i nastavnici pripreme na procedure koje ih čekaju na samom završnom ispitu.

Svaki test na probnom završnom ispitu imaće po 20 zadataka koji će biti podeljeni u tri nivoa – osnovni, srednji i napredni.

Završni ispit za osmake biće organizovan 17, 18. i 19. juna. Svi osmaci moraju polagati malu maturu, koja predstavlja zvaničan završetak osnovnoškolskog obrazovanja.

Uspeh sa male mature važan je i zbog upisa u željenu srednju školu. Uspeh iz osnovne škole nosi 60 bodova, dok će na tri testa ukupan maksimalan broj bodova biti 40.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti.
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti, ili bilo kakav nezakonit sadrzaj, neće biti objavljeni.

Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vladičin Han Vesti.

Komentari u kojima redakciji skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima Vladičin Han Vesti i na tome vam se zahvaljujemo.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Vladičin Han Vesti se možete obratiti ovde: info {at} vladicinhanvesti {dot} rs