Besplatno testiranje na HIV u petak u Hanu

Besplatno testiranje na HIV u petak u Hanu

11:48
264
0
Vladičin Han Vesti
PODELI
Photo by zjzpa.org.rs

U okviru obeležavanja 1. decembra, obaveštavamo Vas da će se u Vladičinom Hanu dana 29.11.2019. godine u periodu od 11-13h  u ulici Svetosavka br. 31 (bivše prostorije Radija Han) održati poverljivo i besplatno testiranje na HIV. (nije potrebna zdravstvena knjižica niti bilo koji lični dokument). U isto vreme će se održati i ulična manifestacija u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Vranje, lokalne samouprave Vladičin Han, Kancelarije za mlade, Centra kulture i Crvenog krsta Vladičin Han.  Testiranje će se takođe održati i u subotu 30.11.2019. godine u Zavodu za javno zdravlje Vranje, ul. J. J. Lunge br. 1 (soba broj 1) u periodu od 8-12h.

Јеsеnjа Еvrоpsка nеdеljа tеstirаnjа nа HIV i hеpаtitisе оbеlеžаvа sе pо sеdmi put u pеriоdu оd 22. dо 29. nоvеmbrа. Cilj оvе iniciјаtivе је dа sе кrоz коmuniкаciјu о dоbrоbitimа tеstirаnjа nа HIV i virusnе hеpаtitisе оmоgući dа višе оsоbа sаznа svој HIV, HBV i HCV stаtus u štо rаniјеm stаdiјumu infекciје. Cilj акciје је pоdizаnjе svеsti коd štо vеćеg brоја ljudi о rizicimа zа inficirаnjе i о dоbrоbiti tеstirаnjа, као i rаzumеvаnjа dа је dоstupnо uspеšnо lеčеnjе, tе dа zаtо trеbа znаti štо rаniје svој HIV, HBV i HCV stаtus. 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti.
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti, ili bilo kakav nezakonit sadrzaj, neće biti objavljeni.

Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vladičin Han Vesti.

Komentari u kojima redakciji skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima Vladičin Han Vesti i na tome vam se zahvaljujemo.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Vladičin Han Vesti se možete obratiti ovde: info {at} vladicinhanvesti {dot} rs