Nezadovoljstvo pacijenata novim sistemom zakazivanja pregleda

Nezadovoljstvo pacijenata novim sistemom zakazivanja pregleda

11:36
125
0
VladicinHanVesti
PODELI
photo by mondo.rs; Zakazivanje pregleda

Dom zdravlja u Hanu je nedavno, na preporuku Ministarstva zdravlja, kao novinu uveo mogućnost elektronskog zakazivanja specijalističkih pregleda u Zdravstvenim centrima Surdulica i Vranje i ka niškom i prestoničkim Kliničkim centrima.
Pacijenti sa kojima smo razgovarali imaju različita iskustva ovim povodom, ali je preovlađujuće nezadovoljstvo jer ništa nije ni brže ni efikasnije.
Dr. Saša Stanković, direktor hanskog Doma zdravlja nam je rekao da ni oni nisu zadovoljni novim sistemom i da su očekivani efekti izostali, bar zasad.
– Mi smo pratili uputstva Ministarstva i odradili sve što su od nas tražili. Tehnički smo pokrili sve segmente ali je problem što sistem na republičkom nivou nije zaživeo pa samim tim ne služi svrsi. Molim pacijente za razumevanje a opet, razumem i njihovo nezadovoljstvo iz prostog razloga što zdravstveni problemi ne mogu da čekaju da proradi sistem- rekao je direktor Stanković za naš radio.
On očekuje da će njihovo uporno insistiranje ka Ministarstvu uskoro uroditi plodom, u korist pacijenata iz Hana koji nailaze na velike poteškoće prilikom zakazivanja specijalističkih pregleda.

POSTAVI ODGOVOR

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti.
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti, ili bilo kakav nezakonit sadrzaj, neće biti objavljeni.

Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vladičin Han Vesti.

Komentari u kojima redakciji skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima Vladičin Han Vesti i na tome vam se zahvaljujemo.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Vladičin Han Vesti se možete obratiti ovde: info {at} vladicinhanvesti {dot} rs