Koridor 10

Koridor 10

10:33
314
0
VladicinHanVesti
PODELI
photo by Ljiljana Pavlović; Tunel Manajle

Do marta 2017. Godine trebalo bi da Koridor 10 bude potpuno završen, kako bi ka Makedoniji moglo da se saobraćaj odvija na šest traka.

Ostalo je da se asfaltira još oko 40 kilometara auto-puta , da se probiju dva tunela i završi još 41 most, podaci su „Koridora“. Najzahtevnija deonica je preko Grdeličke klisure, zbog konfiguracije terena, blizine železničke pruge, reke kao i postojeće magistrale. Probijanje tunela „Predejane“ je pri kraju i od ukupno 1.073 metra probijeno je oko 850. Na deonici kroz Caričinu Dolinu ostalo je da se izgradi još devet mostova.
Na deonici od Caričine Doline do Vladičinog Hana u toku su radovi gde na dužini od 1,2 kilometra treba de se izmesti železnička pruga a na deonici od tunela „Manajle“ dugoj 6,7 kilometra zacrtana je izgradnja sedam mostova.

U toku je izgradnja mosta „Južna Morava 2“ koji će premostiti alternativni put, reku i prugu a sa mosta preko Kozničke reke direktno će ulaziti u tunel „Manajle“, koji će biti najduži tunel u Srbiji.

Od tunela ka gradu, trasu dugu šest kilometara grade Španci, sa više mostova od kojih je najduži 644 metra.
Ukupna dužina južnog kraka Koridora 10 iznosi 95,7 kilometara , od Grabovnice do makedonske granice. Završena je i otvorena deonica od Vladičinog Han do Donjeg Neradovca od 26,3 kilometra , od Neradovca do Srpske kuće, od osam kilometara i od Levosoja do Makedonije, u dužini od 21,5 kilometra.

POSTAVI ODGOVOR

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

Komentari čitalaca treba da budu u vezi sa temom vesti.
Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti, ili bilo kakav nezakonit sadrzaj, neće biti objavljeni.

Komentari koji sadrže promovisanje i linkove drugih sajtova, neće biti objavljeni.

Mišljenja izneta u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vladičin Han Vesti.

Komentari u kojima redakciji skrećete pažnju na eventualne propuste u tekstovima, neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima Vladičin Han Vesti i na tome vam se zahvaljujemo.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Vladičin Han Vesti se možete obratiti ovde: info {at} vladicinhanvesti {dot} rs